Probiotiká. Potrebujeme ich?
V posledných rokoch sa čím ďalej tým častejšie stretávame s pojmom „probiotiká“. Mávajú na nás z pútačov na novinky v chladiacich pultoch s jogurtami, svieti…
pondelok 06.05.2024 | meniny má Hermína
V posledných rokoch sa čím ďalej tým častejšie stretávame s pojmom „probiotiká“. Mávajú na nás z pútačov na novinky v chladiacich pultoch s jogurtami, svieti…
Aké sú príznaky rotavírusovej hnačky, ako ju odlíšiť od iných porúch tráviaceho traktu? Rotavírus sa dostáva do tela z okolitého prostredia prostredníctvom zažívacieho traktu. Kým…
Tráviaci trakt dieťaťa je pred narodením sterilný. Na jeho osídľovanie po pôrode má najväčší vplyv výživa dieťaťa. Okrem iných mikroorganizmov, ktoré kolonizujú črevo novorodenca, dochádza…
Význam tekutín v ľudskom organizme. Tekutiny sú pre človeka nevyhnutné pre život, pre zabezpečenie všetkých životných dejov a biochemických reakcií potrebných na prežitie. Slúžia nielen…
Alergia je precitlivelá reakcia na kontakt s niektorou látkou, ktorá za normálnych okolností býva neškodná. Alergické reakcie sa môžu prejaviť buď okamžite, alebo sa ich…
Celiaka – vážne ochorenie, ktorá sa vyznačuje neschopnosťou črevných stien spracovať lepok (glutén) v potravinách. Lepok sa nachádza v prevažnej väčšine obilovín, používaných v jedlách….
Načo nám je vláknina Kde sa nachádzaVláknina sa nachádza v potravinách rastlinného pôvodu: v obilninách, celozrnnom chlebe, pečive, celozrnných cestovinách, vločkách, v ryži, zemiakoch, v…
Ak na našom portáli použijete vyhľadávač a zadáte heslo: „mlieko“, načíta sa Vám okolo 110 článkov, ktoré nejakým spôsobom mliečnu výživu spomínajú, komentujú, podporujú alebo…
Žltačka typu A patrí k najinfekčnejším ochoreniam, ktoré sa periodicky objavujú. Naposledy boli väčšie epidémie v roku 1997 a 2003. Blížime sa pravdepodobne do obdobia, keď sa žltačka A…