Treba ísť k lekárovi, alebo nie? Skúste domáce testy

Alexandra Húsková 0

Chcete mať zdravie seba i rodiny pod kontrolou? Celiakiu, výšku CRP, nedostatok železa či alergiu na peľ vám môžu pomôcť zistiť domáce testy. Testy Veroval si môžete spraviť v pohodlí svojho domova a výsledky budete mať do pár minút.

Foto: Ingimage.com

Veroval je nová značka osobných diagnostických testov, o ktorých výrobca Hartmann – Rico uvádza, že ich vysoká presnosť je porovnateľná s laboratórnymi testami. Jednotlivé testy totiž majú uvedenú viac ako 95% presnosť. 

Test je možné vykonať pohodlne a veľmi jednoducho v domácom prostredí. „Výhodou domácich testov Veroval je predovšetkým rýchlosť a spoľahlivosť. Dávame ľuďom možnosť zavčas zistiť možný závažný zdravotný problém s včasným riešením. Ľahko použiteľné testy Veroval poskytnú spoľahlivé výsledky v priebehu niekoľkých minút,“ hovorí Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti Hartmann-Rico.

Vykonanie testov je veľmi jednoduché. Balenie obsahuje všetko potrebné pre vykonanie testu v domácom prostredí vrátane jasného a zrozumiteľného návodu. Ku každému testu je k dispozícii aj inštruktážne video.

Foto: Hartmann-Rico

 

Kvapka prevencie je hodná litra medicíny

„Vo svojej praxi sa takmer denne stretávam s pacientami s problémami, ktorým by sa dalo jednoducho predísť riadnou prevenciou. Domáce testy lekársku starostlivosť samozrejme nahradiť nemôžu, ale fakt, že sú bežne dostupné, môže motivovať ľudí viac sa zaujímať a starať o svoje zdravie skôr, než bude neskoro,“ dodáva MUDr. Jana Bendová, praktická lekárka pre dospelých.

Na preventívne prehliadky totiž štatisticky chodí len 20% ľudí, poväčšine ženy.

Čo možno mať pod kontrolou?

Hartmann-Rico predstavuje na slovenskom trhu najširšie spektrum diagnostických testov pre domáce použitie. K nedávno zavedenému CRP testu pre rozlíšenie vírusovej a bakteriálnej infekcie, pribudlo ďalších deväť testov Veroval.

Delia sa do štyroch kategórií – Alergia/neznášanlivosť, Akútne problémy, Prevencia a Plánovanie rodičovstva.

Foto: Hartmann – Rico

Na aké „choroby“ sa môžete sami otestovať?

  1. Veroval Zistenie alergie  – Rýchly test z kvapky krvi na zistenie alergie na mačaciu srsť, peľ tráv a roztoče, vhodný aj pre deti a dostupný za cenu od 19,99 €.
  2. Veroval Neznášanlivosť lepku – Rýchly (10 minútový) test na zistenie celiakie je vhodný aj pre deti, odporúčaná cena je 14,99 €. 
  3. Veroval Borélie z kliešťa – Rýchly test na zistenie borélií priamo z tela kliešťa. Cena je od 10,99 €.
  4. Veroval CRP test – Rýchly test pre rozlíšenie vírusovej a bakteriálnej infekcie. Cena je od 10,99 €.
  5. Veroval Zápal močových ciest – Rýchly test na zistenie bielych krvinek, dusitanov a bielkovín. Je vhodný aj pre deti a odporúčaná cena je od 19,99 €.
  6. Veroval Nedostatok železa – Rýchly test na zistenie nízkej hladiny železa. Vhodný aj pre deti za cenu od 12,99 €.
  7. Veroval Prevencia črevných ochorení – Rýchly test na zistenie okultného krvácania v stolici, cena od 6,99 €. 
  8. Veroval Prevencia žalúdočných ochorení – Rýchly test na zistenie baktérie Helicobacter pylori z kvapky krvi. Cena od 10,99 €.
  9. Veroval Cholesterol – Rýchly test na stanovenie zvýšenej hladiny cholesterolu, cena od 14,99 €.
  10. Veroval Mužská plodnosť – Rýchly test na zistenie koncentrácie spermií v ejakuláte, cena 19,99 €.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,70 z 5)
Loading...

Pridaj komentár