Kúpeľná liečba uľaví chronicky chorým deťom

Štefan Kuča 0

Rodičia často rozmýšľajú, aký program vymyslieť pre svoje deti – či už cez víkendy, cez prázdniny, alebo dní voľna počas sviatkov. Nenechajte deti sedieť doma pred televízorom, či počítačom. Urobte niečo pre zdravie svojich detí a vezmite ich do kúpeľov na liečebný alebo wellness pobyt. Strávite tu pekné chvíle a posilníte zdravie celej rodiny.

Bardejovským kúpeľom sa darí zvyšovať počty detských klientov. V roku 2013 sa tu liečilo cez zdravotné poisťovne 829 detských klientov a v roku 2014 ich počet narástol na 921. Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu poznamenáva:

,,Po roku 2011 sme zaznamenali určitý pokles počtu liečených detí, čo bolo spôsobené zmenou legislatívy a dĺžky pobytu pre deti z 28 na 21 dní. V súčasnosti sa už situácia v počtoch liečených detí dostala do stavu spred roku 2012. Prispela k tomu aj rekonštrukcia LD Valentína pre deti a tak aj samotní rodičia začali k nám častejšie posielať svoje deti na liečenie. „

Potreba kúpeľnej liečby detí sa neustále zvyšuje v dôsledku nárastu civilizačných ochorení, hlavne chorôb dýchacích ciest a alergií. Priaznivé účinky bardejovských minerálnych prameňov pomáhajú navracať zdravie deťom a mládeži od 3 do 18 rokov.

Čo sa lieči v Bardejovských kúpeľoch

foto: kupele-bj.sk

V Bardejovských kúpeľoch si detskí pacienti liečia onkologické ochorenia, choroby obehového ústrojenstva, choroby tráviace a poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby obličiek a močových ciest a gynekologické choroby. Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy.

Dospelí samoplatcovia si môžu dokúpiť takzvaný pobyt ako sprievodca k ktorému hradí pobyt zdravotná poisťovňa. Ten sa pohybuje v mimosezóne na úrovni 20 EUR na osobu a noc a v sezóne stojí 28 EUR. V tejto cene majú klienti ubytovanie v hoteli Mier, Eva, alebo František.

foto: kupele-bj.sk

Deti od troch rokov

Najväčší záujem je o liečbu detí tradične počas letných prázdnin. Vtedy sa tu lieči aj dvojnásobok bežného počtu detí, ktorý sa pohybuje okolo 80. Malé deti predškolského veku sa lepšie cítia v sprievode matky, vtedy nemajú obavy z neznámeho prostredia.

„Výhodou liečby už od 3 rokov veku je, že deti majú šancu skôr zlepšiť svoj zdravotný stav a zabrániť tak rozvinutiu chorôb do chronických štádií s komplikáciami,“ 


konštatovala T. Šatanková.

 

Hradené poisťovňami i samoplatcovia

Okrem kúpeľných pobytov hradených poisťovňami, Bardejovské kúpele navštevujú aj samoplatcovia a to aj z radov detí, či rodičov s deťmi. Najväčší záujem majú celé rodiny s deťmi počas sviatkov a prázdnin na pobyty spojené s návštevou wellness centra v hoteli Ozón. Pre samoplatcov je v tomto roku škála pobytov a úrovní služieb naozaj výnimočne bohatá.

,,Pre celú rodinku ponúkame napríklad pobyt WELLNESS VITALITY pre dospelých a pre deti tzv. MINI SPA. Takýto pobyt na týždeň vychádza pre celú rodinku v LD OZÓN cca  1200 EUR, v nižšej kategórii ubytovania cca 920 EUR a v najnižšej cca 830 EUR. V cene je ubytovanie na 7 dní,  plná penzia, procedúry a wellness,“

vymenovala T. Šatanková.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár