Kúpele Luhačovice pre deti od 1,5 roka

Štefan Kuča 0

Neďaleko slovenských hraníc – iba 27 km od hraničného prechodu Drietoma – Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy, ležia Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), a. s., ktoré sú najobľúbenejšie zo všetkých českých kúpeľov medzi slovenskými návštevníkmi. Ročne sa ich tu zrelaxuje a lieči cca 2000.

foto: lazneluhacovice.cz

Lákadlami pre Slovákov sú hlavne geografická blízkosť, pôsobenie najvýznamnejšieho slovenského architekta Dušana Jurkoviča a jeho diela v Luhačoviciach, ale aj jedinečnosť a vzácnosť Luhačovických minerálnych vôd a liečivých prameňov. Kúpele Luhačovice sú však veľmi obľúbené nielen na liečebné, ale aj na  wellness pobyty. Ako samoplatcovia môžete sprevádzať svoje deti už od 1,5 roka, čo je v slovenských kúpeľoch možné iba výnimočne.

Pre deti už od 1,5 roka

Výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice Ing. Jiří Dědek, MBA k tomu poznamenáva: „Liečebný pobyt pre deti na 7, 14 a 21 dní je určený pre deti už od 1,5 roka so sprievodom. Je to program garantovaný pediatrom a deti sú liečené prírodnými zdrojmi, na čele s populárnou Vincentkou.

K prevencii ochorení dýchacích ciest a posilneniu imunity môžu prispieť aj regeneračné programy, pomenované po známych luhačovických prameňoch. Ozdravné pobyty pre rodičov s deťmi organizujeme celoročne. Deti v sprievode rodičov sú liečené v špecializovaných detských liečebniach, kde sa im venuje tím skúsených pediatrov, fyzioterapeutov a zdravotných sestier.

Pobyt na 7 dní v cene zahŕňa 7-krát ubytovanie s plnou penziou – detské porcie do 12 rokov, vstupné, kontrolné a výstupné vyšetrenie, zostavenie individuálneho liečebného programu, 18-krát kúpeľnú procedúru a denne pitnú kúru. Pri pobytoch v dĺžke 14, či 21 dní získate 2 alebo 3 dni zdarma.

Ceny sa pohybujú už od 313 Eur v dvojposteľovom štúdiu v Alpskej ruži za pobyt na osobu v zimnej sezóne. V medzisezóne, teda  1. 3. až 3. 5. 2015, je to 329 Eur. V Jurkovičovom dome zaplatíte za pobyt v dvojposteľovej izbe v zimnej sezóne 361 Eur, v medzisezóne 381 Eur za pobyt na osobu. O pobyty je obrovský záujem a naše kapacity sú často vypredané v predstihu.“ 

Čo sa lieči v Luhačoviciach

V Kúpeľoch Luhačovice liečia u detí respiračné ochorenia, obezitu, choroby tráviaceho ústrojenstva a tiež kožné a onkologické ochorenia. Kúpeľná starostlivosť má pre deti nenahraditeľné výhody, napríklad zlepšenie zdravotného stavu, zabránenie zhoršenia choroby u chronických pacientov, ale tiež sociálne, keďže môžu byť viac s kamarátmi, keď nie sú tak často choré.

Rodičia však majú stále málo informácií o možnostiach kúpeľnej liečby, preto ju nevyužívajú. Pritom práve takáto liečba, s využitím prírodných liečivých vôd, môže zlepšiť zdravotný stav detí. Deti majú k dispozícii nonstop lekára aj sesterské služby a ak s nimi ide rodič, nebudú sa báť ani nového prostredia. Rodičia sa tiež naučia niečo nové v rámci starostlivosti o choré deti, čo využijú aj po návrate domov.

Počet alergikov sa kvôli zhoršujúcemu životnému prostrediu a nezdravej výžive stále zvyšuje a mnoho z týchto chorôb sa prejaví už v útlom veku, napríklad bronchiálna astma, či atopický ekzém. Preto je vhodné zobrať do kúpeľov aj malé deti. Kúpele Luhačovice sú jedny z mála, ktoré poskytujú liečbu deťom už od 1,5 roka.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár