Kde ho nájdete: v oleji z rybej pečene, v morských rybách, v pečienke, mlieku, vaječnom žĺtku, v zelenine a ovocí – mrkva, brokolica, melón, šalát, špenát, marhule.
Vitamín C
Je významným antioxidantom, chráni telesné tkanivá a ostatné vitamíny. Je významný pre hojenie rán a podporuje tvorbu bielych krviniek. Jeho nedostatok môže viesť k vyššej vnímavosti voči infekciám a celkovému horšiemu zdravotnému stavu.
Kde ho nájdete: najmä v ovocí a zelenine, napr. kivi, citrusové plody, čierne ríbezle, jahody, jablká, broskyne, zelené korenie, petržlen, guáva, brokolica, ružičkový kel, kapusta, kyslá kapusta, zemiaky, paradajky, paprika.
Vitamín E
Je potrebný pre ochranu buniek a ako antioxidant je zodpovedný za normálny vývin svalov, funkciu krvného obehu, nervovej a tráviacej sústavy.