Aplikácia, ktorá vám povie, či a kam máte bežať na pohotovosť. Majte ju v telefóne

eva/ redakcia 2

Častokrát sa stane, že pri úraze alebo chorobe dieťaťa váhame, či máme alebo nemáme bežať na  urgentný príjem. A niekedy čakáme dlhé hodiny na urgente úplne zbytočne. Pri správnej pomoci  by sme dokázali svoje  dieťa ošetriť aj v domácom prostredí.

A práve v takýchto prípadom môže pomôcť  jedinečná aplikácia.  Pri zadaní príznakov a okolností vyhodnotí, či treba ísť do nemocnice, netreba sa znepokojovať, alebo rovno volať 155.

Aplikáciu spúšťa práve dnes. Národný ústav detských chorôb. Má slúžiť najmä rodičom v lepšej orientácií urgentných zdravotných problémov ich detí.

Cieľom aplikácie je aj včasné varovanie predovšetkým pri náhlej zmene zdravotného stavu, ktorá môže ohroziť život alebo zdravie dieťaťa.

Tu je link na aplikáciu, ktorú si stiahnete zdarma :

https://apps.apple.com/sk/app/nudch/id1466593315?l=sk 

Od budúceho týždňa by mala byť aplikácia dostupná aj pre android.

Obsah aplikácie vznikol zo skúseností lekárov na urgentnom príjme

„Zo skúseností kolegov na Oddelení urgentného príjmu (OUP) vieme, čo rodičov najviac trápi v súvislosti s náhlym zhoršením zdravotného stavu ich detí. Preto sme vyvinuli aplikáciu, ktorá im pomôže správne reagovať nielen v život ohrozujúcich situáciách a vážnych stavoch, ale ich aj upokojí, napríklad ak má dieťa teplotu krátky čas a bez príznakov. Rodič si aplikáciu stiahne do mobilu a ak nastane krízová situácia, môže ju hneď riešiť,“ povedal generálny riaditeľ NÚDCH, doc. MUDr. Ladislav Kužela, CSc., MPH a poďakoval kolegom za snahu pomôcť týmto spôsobom najmä rodičom malých detí. 

 

 

Nastavte si do aplikácie profily vlastných detí

Je toho viac, čo ponúka nová aplikácia, ktorá je zároveň veľmi jednoduchá a priaznivo užívateľsky nastavená. 

 

,,Sú v nej vložené identifikátory a databázy konkrétnych detí, ktoré sú v starostlivosti užívateľa aplikácie, ktorá mu poskytne niekoľko služieb. Najdôležitejšia je tá, ktorá rodiča upozorní na to, kedy a ako správne začať dieťa resuscitovať, aby vedeli, pri akých príznakoch aké úkony a v akom poradí treba robiť. Ďalej pomôže rodičom pri hodnotení niektorých zdravotných príznakov, príznakov zmeny zdravotného stavu, naliehavosti vyšetrenia a zároveň podľa lokalizácie užívateľa ho nasmeruje k najbližšiemu poskytovateľovi ambulantnej pohotovostnej (APS) a ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS),“ povedal MUDr. Marcel Brenner, primár OUP.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,70 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár